Cursus Voedingskennis praktisch toepassen

In deze cursus leer je uitgebreid over zowel de Orthomoleculaire voedingsleer als de Aruvedische voedingsleer. De combinatie hiervan geeft alle handvaten die je nodig hebt op ieder moment de voor jou juiste voedingskeuzes te maken. 2019

De Ayurvedische visie leert je o.a. om te gaan met de warmte/koudewerking van voeding, het herstellen van organen met  specifieke voedingsmiddelen en bovenal het leren luisteren naar je lichaam. De Orthomoleculaire voedingsleer staat voor: de juiste molecuul op de juiste plaats. Dit is de leer van de vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen én hoe je ervoor zorgt dat ze goed opgenomen worden in je lijf.

Je leert door deze kenniscombinatie hoe je jouw lichaam het beste kunt verzorgen en kunt bijsturen indien er klachten zijn.

We gaan met de kennis over voeding en de werking van het menselijk lichaam echt de diepte in, de cursus is door andere cursisten ervaren als zeer leerzaam, uitdagend en prikkelend. Je wordt ook verrast met verschillende mini-proeverijen en leuke producten om thuis te proberen. Zo ga je bijvoorbeeld thuis je eigen probiotica maken! Hierdoor krijgt de cursus een goede verhouding theorie-praktijk.

De cursus wordt ondersteunt door een uitgebreid naslagwerk van meer dan 100 pagina’s. Tevens krijg je elke les een opdracht mee naar huis, waarmee je meer inzicht krijgt in je leefstijl en leer je stap voor stap je voedingspatroon waar nodig aan te passen.

Je zult ook versteld staan van de vele eye-openers die voorbij komen! Uiteraard komen praktische tips waarmee je de opgedane kennis praktisch kunt toepassen ruim aan bod. Aan het eind van de cursus weet jij ruim voldoende om goed voor jezelf en het gezin te zorgen en om goed onderbouwde keuzes te maken.

Het cursusprogramma is als volgt:

1e avond: spijsvertering en voedingsinvloed op het lichaam

2e avond: zuur-base balans, verzuring en detoxmechanismes

3e avond: voedingsmiddelen, wat en hoe kies ik?

4e avond: een voedingspatroon samenstellen

5e avond: voeding onderweg en voor kinderen

Praktisch:

Een groep bestaat uit maximaal 7 personen. Op die manier is er voldoende aandacht en tijd voor ieders situatie. Ik pas de inhoud van
bread-1510298_1920de avonden aan de interesse van de groep aan, er is voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng.

Data 2018: 4 april, 18 april, 2 mei, 16 mei, 30 mei

Tijd: 19.30-21.30 uur

Kosten: €115,- per persoon incl. BTW

Inclusief: thee, mini-proeverijtjes, producten voor thuis en een uitgebreide cursusmap als naslagwerk

Locatie: Vita Energiek, Wilhelminalaan 2A, 1623 MA Hoorn

Opgave:  

Wil je eerst nog meer weten? Neem dan contact op.