Vind jij het ook zo koud buiten? Het is de tijd van het jaar om naar binnen te keren. Letterlijk en figuurlijk. Kaarsjes aan, gordijnen dicht, kop thee erbij. Lekker warm binnen en jezelf in een coconnetje trekken, dat past bij dit seizoen.

In plaats van die kop thee kun je ook eens deze heerlijke warme chocolade’melk’ proberen! Zonder koemelk, wel met een lekkere lading voedingsstoffen uit amandelen. De cacaopoeder verwarmt en geeft ontspannende magnesium, de amandelmelk is heerlijk romig en geeft een volle buik voor de nacht. Als laatste voordeel is banaan een rustgever. De langzame suikers en een aantal specifieke stoffen in banaan zorgen voor een goede aanmaak van melatonine. Dit werkt onder andere rustgevend en helpt je dus inslapen!

-150 ml amandelmelkdownload

-1/4 banaan

-1 a 1,5 el rauwe cacaopoeder (naar smaak)

-1 tl honing OF 2 tl kokosbloesemsuiker

-een snufje kaneel

Doe de banaan, amandelmelk, het zoetmiddel en 1 el cacaopoeder samen in de blender en pureer goed. Verwarm in een pannetje.

Giet het in een mok en strooi er wat kaneel op. Eventueel op smaak brengen met extra zoet of cacaopoeder.

Dat is alles! Geniet ervan, je hebt het verdiend ♥!


3 reacties

Alie Pelstra · november 4, 2016 op 9:13 pm

Klinkt goed. Waar koop ik rauwe cacaopoeder?

    Regina Nieuwhof · november 10, 2016 op 11:17 am

    Hoi Alie, rauwe cacaopoeder kun je kopen bij reform en natuurwinkels, of drogisten met een reformafdeling. Ook online goed te verkrijgen, bijvoorbeeld hier: https://www.denotenshop.nl/cacaopoeder-biologische.html . Het voordeel van rauwe cacaopoeder is dat het veel meer enzymen en voedingsstoffen bevat, omdat het niet verhit is. Een klein nadeel is dat het wat minder zoet smaakt, maar dit is goed op te lossen met een lepeltje honing! Groetjes, Regina

Magnesium: een absolute levensbehoefte! | Welkom! · februari 16, 2018 op 4:17 pm

[…] ook dat je heerlijk kunt ontspannen met een kop van deze warme chocolademelk met ingrediënten: NOTENdrink, rauwe CACAO en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *