In deze cursus leer je in 4 avonden over natuurlijke voeding en het kinderlichaam vanuit een Orthomoleculaire visie, gecombineerd met holistische inzichten. download (2)

Het kinderlichaam werkt echt nog anders dan een volwassen lichaam, omdat het constant in de groei is. Deze groei kan alleen maar juist plaatsvinden als de juiste bouwstoffen en hulpstoffen aanwezig zijn. In deze cursus gaan we hier dieper op in. Wat is precies de werking van de spijsvertering? Waar kun je als ouder op letten bij het kind om te leren wat de behoeftes zijn? En wanneer stel je grenzen rondom voeding en wanneer juist niet? 

Uiteraard leer je veel praktische trucs waarmee je je kind kunt motiveren en leren gezond te eten. Elke ontwikkelingsfase heeft weer andere behoeftes en trucs nodig. We gaan in op dagelijkse gang van zaken, hoe je een voedingsbeleid in huis uitstippelt en hoe je om kunt gaan met omstanders die een andere voedingsstijl hebben. Je ontdekt daarbij zelf je eigen grenzen en die van jouw kind(eren) en leert die bewaken.

Zoals bij elke cursus of voorlichting gaan we voldoende diep op de stof in. Want kennis geeft kracht, kracht om te kiezen voor de gezondheid van jouw gezin! Aan het einde van de cursus weet jij genoeg om je kinderen slim en gezond op te laten groeien.

Je leert onder andere:

– hoe de kinderspijsvertering werkt
– welke voeding past bij het kinderlichaam en waar je dat haalt
– zelf een gezinsvoedingspatroon samenstellen
– simpel koken met leuke recepten
– hoe je je kind(eren) aan de groente krijgt
– wat je kunt doen met voeding tijdens ziekte
– hoe je liefdevol om kunt gaan met ‘moeilijke eters’

De cursus wordt ondersteunt met een uitgebreide cursusmap, die je later als naslagwerk kunt gebruiken. Hierin vindt je uiteraard ook verschillende recepten.

Het cursusprogramma is als volgt:

1e avond: De kinderspijsvertering

2e avond: Suikers, ‘lege’voeding en voedzame voedingsmiddelen

3e avond: Een gezinsvoedingspatroon samenstellen

4e avond: Gezond bakken, voeding op school en onderweg

Praktisch:

Een groep bestaat uit maximaal 7 personen. Op die manier is er voldoende aandacht en tijd voor ieders situatie. Ik pas de inhoud van de avonden aan de interesse van de groep aan.

Data 2018: start mei 2018 (definitieve data volgen). Wil je op de hoogte blijven? Stuur dan een berichtje.
Tropisch bord

Tijd: 19.30-21.45

Locatie: Wilheminalaan 2A 1623 MA Hoorn

Kosten: €85,- incl BTW.

Inclusief: thee met iets lekkers, producten om te proberen thuis en een uitgebreide cursusmap

Opgave: 

Meer informatie: info@vita-energiek of 06-23672316