Kindvriendelijke fingerfoodrecepten

In het weekend vind ik het beregezellig fingerfood op tafel te zetten tijdens een spelletje of lui voor een leuke familiefilm. Het is een leuk moment variatie in het voedingspatroon te brengen door lekkere gezonde hapjes te serveren. In zo’n kneuterige sfeer wordt automatisch goed gegeten en worden ineens nieuwe dingen geproefd!

Afgelopen zaterdag besloot ik mezelf in de keuken toe te wijden aan wat nieuwe receptjes. Met 3 eisen: gezond (groente!), simpel (geen ingewikkelde ingrediënten) en snel (in een handomdraai klaar).

Ik deel de gemaakte en goedgekeurde (door zeer strenge kleuter) hapjes graag met je.

Rode bieten spread op geroosterd broodimage1

  • 3 rauwe rode bieten
  • 1/2 ui middelmaat
  • 1 augurk
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge (biologisch!)
  • 1 el mayonaise zonder suiker (Ton’s mayo fris zuur)
  • 1 el sojasaus (niet per se nodig)
  • Snuf zout
  • 3 plakjes zuurdesem brood

Schil de bieten en snijd in blokjes van ca. 2×2 cm. Stoom in 20 minuten gaar. OF kook de bieten in de schil, laat afkoelen, verwijder de schil en snijd in grove stukken.

Doe de biet samen met alle ingrediënten in het staafmixerbakje of keukenmachine en pureer glad. Proef even en breng image5eventueel nog op smaak met iets extra zout.

Rooster het brood en snijd in stukjes van 3×3 cm. Eventuele afgebroken stukjes leg je apart.

Smeer de spread op de stukjes brood. Doe de overgebleven spread in een bakje als dip voor de afgebroken stukjes brood.

De spread kan ca. 2-3 dagen in de koelkast bewaart worden.

Dip voor rauwkostimage2

  • 3 el crème fraiche
  • 2 tl kurkuma poeder
  • 1-2 tl Mexicaanse kruiden of Tandoori kruiden of Kerrie kruiden
  • 1 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • Snufje zout

Doe alles in een leuke bakje en roer goed door. Proef even en breng eventueel op smaak met extra specerijen.

Heerlijke dip voor o.a.: komkommerplakjes, wortelstaafjes, bleekselderijstaafjes, gekookte sperzieboontjes etc.!

Snelle gevulde eieren

Kinderen vinden eigeel vaak een beetje raar voelen in de mond en houden het daarom liever bij eiwit. Met dit recept omzeil je dat en gaat het eigeel ineens wel op! En laat nou net eigeel het meest voedzame deel van het ei zijn!image3

  • 4 eieren
  • 1,5 el suikervrije mayonaise (Ton’s mayo fris zuur)
  • 1,5 el zooiloze curry (Your Organic Nature Curry Ketchup)
  • 1 tl ei-kruiden (Fritattakruiden Pit-Pit of Natriumarme eikruiden van Versteeghen, deze is zonder zout)
  • Snufje zout (Himalaya of Keltisch)

Kook de eieren (iets zacht mag, maar hoeft niet, het eiwit mag zeker niet meer vloeibaar zijn).

Pel de eieren, snijd ze doormidden en doe het eigeel in een bakje. Leg de eierhelften klaar op een bordje.

Prak het eigeel zo fijn mogelijk. Meng met de overige ingrediënten tot een gladde pasta.

Vul de eieren met dit mengsel, enjoy. Het restje kun je opdienen als dip met wat blokjes (geiten)kaas!

Genoeg inspiratie? Er volgen binnenkort meer creatieve fingerfoodrecepten! Houd mijn facebook in de gaten door deze te liken (vind ik leuk 😉 of meld je aan voor de nieuwsbrief rechts op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *